ARCHIEFdonderdag 6 oktober 2016
KINDERBOEKENWEEK 2016

Na jaren proberen is het eindelijk gelukt! Ik heb vaker een poging gedaan om op tijd een verhaal te schrijven binnen het thema van de Kinderboekenweek, of dagelijks een kort verhaaltje. Maar de pogingen die ik tot nu toe heb gedaan waren leuk, maar nog niet zo leuk als die van dit jaar. Want deze keer is het me gelukt om een mooi verhaal te schrijven over het thema van dit jaar: 'Voor altijd jong!' over opa's en oma's. Het heet Het Klaverhuis moet blijven! en gaat over Maartje, Bram (haar beste vriend) en natuurlijk haar opa en oma.
Je vindt het verhaal bij de Schrijfsels of klik hier. Veel plezier met lezen!


_______________________________________________________________________

zondag 17 januari 2016
JOPPE, DE UITVINDER

In september 2015 ben ik begonnen met de opleiding Proza voor kinderen van Scriptplus. Een opleiding van 4 jaar met als doel zelf een (kinder)boek te kunnen schrijven dat geschikt is voor publicatie. Tijdens niveau 1 van de opleiding hebben we de basistechnieken voor het schrijven van een verhaal behandeld. Ondertussen hebben we gewerkt aan een verhaal. Inmiddels is niveau 1 (bijna) afgelopen en is mijn verhaal af! Eigenlijk had ik dit verhaal in oktober al af willen hebben voor de kinderboekenweek, maar beter laat dan nooit... Onder schrijfsels vind je mijn verhaal met als titel "Joppe, de uitvinder". Of klik hier.
Veel leesplezier!


_______________________________________________________________________

woensdag 2 september 2015
GROOT NIEUWS!!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst hier wat heb geschreven. Ik ben namelijk bezig geweest met het uittypen van mijn laatste boek, maar ik ben nog niet tevreden met wat ik heb. Daardoor verdween mijn motivatie ook een beetje. Ik wist namelijk niet zo goed hoe ik het beter moest maken, of hoe ik het beste geholpen kon worden daarbij. Voor een manuscriptbeoordeling ben ik nog niet ver genoeg, maar bij een eenvoudige schrijfcursus ben ik bang alleen maar dingen te leren die ik eigenlijk al weet.

En toen vond ik het: Proza voor kinderen. Dat is een schrijfopleiding van Scriptplus die op zaterdagen is (dus heel geschikt voor naast mijn werk) en geheel gericht op het schrijven van kinderboeken (want de rest kan me eigenlijk niet zo schelen) gegeven door Wilma Geldof (waarvan ik twee boeken in de kast heb staan en dus weet dat ze goed is) en er al meerdere cursisten na het volgen van de opleiding een boek hebben uitgegeven. Ik heb er tijdens mijn vakantie nog even over nagedacht, maar me daarna ingeschreven. 20 jaar nadat ik voor het eerst zei dat ik kinderboekenschrijfster zou worden, ga ik dan ook echt de opleiding volgen! Woehoe!!

Ik heb trouwens wel nog gelezen tijdens mijn website-stilte: verschillende kinderboeken en twee voor volwassenen. Boeken voor kinderen zijn toch leuker. Geen idee waarom niet meer volwassenen die lezen. Of misschien doen die dat alleen stiekem. Ik denk dat dat het is.

Ik hou jullie op de hoogte!


_______________________________________________________________________

vrijdag 13 maart 2015
EERSTE VERSIE

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het dan zo ver. De eerste versie van mijn laatste boek is af! Ik ben heel blij dat de eerste ronde erop zit, want ik wilde steeds liever gaan beginnen met herschrijven. Ik schrijf namelijk in de pauzes op mijn werk, maar ja, dan moet er ook gekletst worden. Daardoor kon ik meestal iedere dag maar een paar zinnetjes op papier zetten. Elke keer zat mijn hoofd dan nog vol zat met andere zinnen waarvoor ik geen tijd meer had. Maar vandaag ben ik gewoon doorgegaan tot alles op papier stond. En toen was het ineens zo ver: een eerste versie van een boek. De laatste keer dat ik een laatste punt op papier zette, is alweer 2,5 jaar geleden. Het werd dus ook de hoogste tijd.
De volgende stap is alles in de computer zetten. Dan kan ik meteen de eerste stukjes herschrijven. Als ik daarmee klaar ben, kan ik ook zien of het een dik boek wordt of niet. Daar ben ik inmiddels ook wel benieuwd naar.
Op naar de volgende versie, want ik wilde de derde versie voor de zomer afhebben...


_______________________________________________________________________

maandag 9 maart 2015
EN WEER ……N!
Afgelopen weekend heb ik wťťr een boek uitgelezen. Deze keer was het De verborgen buit van Manon Spierenberg, deel 1 van de serie De 4 van Westwijk.
De hoofdpersoon is Chris, die eigenlijk Christina Appelboom heet. Ze is de dochter van twee ouders die zichzelf heel chic vinden, maar eigenlijk alleen maar ruzie maken. Chris heeft geen vrienden, behalve haar hond Koesja, tot de nieuwe burgemeester naast de familie Appelboom komt wonen. Min of meer noodgedwongen wordt ze vrienden met de kinderen van de burgemeester en voor ze het goed en wel weten, zitten ze tot over hun oren in het complot dat achter het nieuwe plaatselijke vetkamp schuil gaat.
Een spannend verhaal dat zich afspeelt in de winter in een klein kustplaatsje aan de Nederlandse kust.


_______________________________________________________________________

maandag 23 februari 2015
BOEK UIT!

Afgelopen weekend heb ik me heerlijk mee laten voeren door een spannend detectiveverhaal: Houd de dief van Harmen van Straaten uit de serie Kees & Ko. Het boek is eerder verschenen onder de titel De scooterbende. Ik snap niet waarom ze dat verandert hebben. Waarom was die titel ineens niet goed genoeg meer? Het verhaal zal niet veranderd zijn...
Houd de dief! gaat over Kees die deze zomer samen met zijn ouders en zus naar de vakantieboerderij van vorig jaar verhuist (Kees & Ko Detectivebureau). Een flitsende jongen uit de stad zoals Kees ziet dat natuurlijk helemaal niet zitten, maar voor hij het weet is het zover en zit hij tussen de weilanden vlakbij een dorp waar nooit iets veranderd. Zijn vriend Bas is iets groter en sterker geworden en van zijn buurmeisje Teuntje krijgt hij nog steeds de kriebels. Maar ondanks dat er niets verandert, krijgt hij het binnen de kortste keren voor elkaar toch weer een en ander op het spoor te zijn waar een crimineel luchtje aan zit. Natuurlijk hebben ze ook weer last van zijn oom en tante en komen de ooms van Kees ook nog even langs. Een vertrouwd maar spannend avontuur van de detectives van Kees & Ko Detectivebureau.
Graag zou ik nu verder gaan met deel 3 van deze 4-delige serie, maar helaas heb ik alleen deel 4 nog in de kast staan en ga ik eerst nog even op zoek naar deel 3. Gelukkig is er binnenkort weer een Boekenfestijn in de buurt!


_______________________________________________________________________

zondag 4 januari 2015
GELUKKIG NIEUWJAAR!!

Om te beginnen wens ik iedereen een heel goed, gezond, vrolijk, gelukkig, inspirerend, liefdevol, kansrijk en watnietal nieuwjaar! Dat dromen uit mogen komen, goede voornemens gehaald worden en waarin vooral veel genoten wordt.

En ik heb alweer mijn eerste boek van dit jaar uit! Het is "Hoe overleeft Rosa in New York?" van de nieuwe serie "Rosa & co", het vervolg op de "Hoe overleef ik-serie".

Rosa en ik zijn al heel lang vriendinnetjes. Sinds 1998 zag ik. Rosa is alleen net klaar met de havo, terwijl we wel samen naar de brugklas gingen... Maakt niet uit. Goede vriendinnen laat je niet vallen omdat ze iets minder snel oud worden dan jij.

In "Hoe overleeft Rosa in New York" neemt Rosa een tussenjaar en gaat ze om te beginnen drie maanden als au-pair werken in New York. Rosa (snel in de stress, wil het allemaal zelf, durft het eigenlijk niet) moet even wennen en haar draai vinden. Maar als lezer weten we inmiddels dat het hoe dan ook op zijn pootjes terecht zal komen en zo is het ook deze keer weer. Wat nieuw is (naast een gebrek aan survivaltips en illustraties) is dat Neuz een grote rol heeft gekregen. Rosa en Neuz vertellen om en om een stukje van hun verhaal, waardoor je ook een keer echt een kijkje in het leven ťn het hoofd van Neuz krijgt. Misschien dat ik zijn verhaal zelfs nog leuker vond. Vooral omdat Rosa met name onzeker is (en dat niet eens zo erg lijkt te vinden) terwijl Neuz daadwerkelijk worstelt met zijn emoties, gedachten en zelfbeeld en probeert te veranderen wat hem niet bevalt.

Een boek voor iedereen die Rosa jaren lang gevolgd heeft, 16+ is en benieuwd is hoe het met haar en haar vrienden gaat. Een keertje bijkletsen na elkaar al een tijdje niet gezien te hebben. En hoewel dit boek van november 2012 is, ziet het er vooralsnog op de website www.rosa-en-co.nl niet naar uit dat we snel meer van Rosa zullen horen. Is dit "14e deel" dan misschien toch het laatste?


_______________________________________________________________________

dinsdag 30 december 2014
LEKKER LEZEN

Ik vind het heerlijk om onderuit gezakt op de bank te zitten met een boek om helemaal in te duiken en alles om me heen even te vergeten. Maar zelfs op vakantie heb ik daar nauwelijks de tijd nog voor. Afgelopen dagen met kerst was ik vier dagen vrij en zaterdagmiddag is het me eindelijk gelukt om te gaan zitten met een boek. De eerste tien hoofdstukken heb ik achter elkaar uitgelezen. En zondag ben ik ziek geworden waardoor ik gisteren de tijd had om de rest uit te lezen. Het heeft even geduurd, maar ik heb eindelijk de trilogie van Firelight uit.

De trilogie van Firelight gaat over Jacinda die in een kolonie in het bos woont, niet eens zo ver van de gewone-mensen-wereld, waar iedereen in een draak kan veranderen. Het is een eigenwijs meisje dat er moeite mee heeft om de groep voorop te stellen en die het liefst er vandoor zou gaan met haar niet-zo-gewone-mensen-vriendje die ze vooral leuk vindt om zijn onmogelijk mooie ogen die maar van kleur blijven veranderen, zijn strakke shirtjes om zijn brede bovenlijf en zijn warme lippen die haar gretig zoenen en lieve woordjes in haar oor fluisteren. Maar laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet? Zijn handen zitten overal, maar eigenlijk vooral op haar rug en ondertussen blijft ze zich bewust van Cassian, de prins van de kolonie waar alle meisjes voor in katzwijm vallen en waar ze niets van moet hebben, maar die haar graag wil. Puber zijn is al lastig, puber zijn in een drakenkolonie nog lastiger. Al met al een trilogie om lekker weg te lezen. Het enige dat jammer was, was dat ik de boeken niet achter elkaar heb gelezen en aan het begin van deel 2 en 3 een introductie miste van wat er ook alweer gebeurd was in het vorige boek. Daardoor duurde het soms een paar hoofdstukken voor ik er weer helemaal in zat. Maar al met al leuke chicklit-fantasy voor tieners.


_______________________________________________________________________

vrijdag 21 november 2014
LEKKER BEZIG


Het eerste hoofdstuk is inmiddels af. Daar was ik nog niet helemaal tevreden over, maar ik ben gewoon verder gegaan en nu is het tweede hoofdstuk ook al af. Ik ben zelfs al bezig met hoofdstuk 3!
Maar dat het nog niet helemaal goed is, vind ik niet zo erg. Ik ben nu namelijk in een schriftje aan het schrijven en straks als ik het in de computer zet, dan verander ik het nog een beetje. Daarna print ik het uit en verander ik het weer een beetje. En zo blijf ik bezig tot ik helemaal tevreden ben. Vervolgens ga ik het laten lezen door iemand die er verstand van heeft om het wťťr beter te maken dan het al was. Uiteindelijk komt dus alles goed. En tot het zo ver is, blijf ik lekker bezig.


_______________________________________________________________________

vrijdag 31 oktober 2014
GRIEZELVERHAAL

Ter gelegenheid van Halloween publiceer ik vandaag vol trots mijn griezelverhaal: "De heks, de weerwolf en de vampier".
Ik heb het verhaal met heel veel plezier geschreven en hoop dat jullie het met veel plezier zullen lezen. Het is te lezen bij de Schrijfsels of door hier te klikken. Je kunt het ook downloaden als e-book of als pdf.
Veel leesplezier!


_______________________________________________________________________

woensdag 29 oktober 2014
MIJLPAAL

Vandaag heb ik de tweede mijlpaal bereikt met mijn nieuwste boek! De eerste mijlpaal was om eraan te beginnen.
Vandaag heb ik de verhaallijn afgerond op papier gezet. Nog niet uitgetypt, maar wel af.
Op naar de volgende mijlpaal: de eerste tekst op papier. Maar bij het schrijven van de verhaallijn had ik ook al een paar stukjes geschreven, dus die mijlpaal is ook bereikt! Op naar het eerste hoofdstuk.


_______________________________________________________________________

vrijdag 24 oktober 2014
SPANNEND!

Precies over een week is het Halloween. Dat is de avond voor Allerheiligen en vroeger was het de Keltische oudejaarsavond. Tegenwoordig is het vooral een griezelfeest dat al jaren in Engeland, Ierland en de Verenigde Staten gevierd wordt, maar ook steeds vaker in Nederland. En bij een griezelfeest hoort natuurlijk een spannend griezelverhaal.
Het verhaal is af, de tekeningen zijn af en ik ben bezig met de laatste voorbereidingen om het met Halloween te publiceren. Nog heel even geduld dus! Spannend...


_______________________________________________________________________

dinsdag 21 oktober 2014
KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

Vanmorgen kon ik niet meer slapen, dus toen ben ik maar opgestaan. Ik had ineens heel veel tijd voor dingen waar ik normaal niet aan toe kom. En ik heb het kinderboekenweekgeschenk uitgelezen! Gisteravond had ik al in de trein zitten lezen. Toen de conducteur langs kwam, liet ik mijn boek zien, maar hij wilde toch mijn OV-chipkaart zien. Gelukkig had ik ingecheckt.
Vanochtend heb ik het boek Zestig Spiegels van Harm de Jonge dus uitgelezen. Ik vond het een mooi, grappig, vrolijk en toch ook een beetje verdrietig boek. Het had alles. En het leuke is dat je aan het einde nog steeds niet helemaal weet wat er in dit fantasierijke boek nou echt is en wat niet. Zo blijf je zelf ook weer een beetje fantaseren...


_______________________________________________________________________

maandag 13 oktober 2014
UIT!

Van het weekend heb ik weer eens tijd gemaakt om lekker te lezen. Onderuit gezakt op de bank, dekentje over me heen, kopje thee binnen handbereik... En na ongeveer anderhalf uur was m'n boek uit: Kees & Ko Detectivebureau. Een verhaal over een jongen die in de zomervakantie niet naar Hawai gaat, zoals hij graag had gewild, maar naar een boerderijtje op het platteland. Gelukkig loopt dat helemaal in het honderd, zodat zijn ouders hopelijk volgend jaar wel naar Hawai willen. Maar zo saai blijkt het platteland niet te zijn. Samen met zijn hond Ko begint Kees een detectivebureau en proberen ze de misdaad te bestrijden.

En vandaag ben ik weer naar de bibliotheek gegaan om te schrijven. De meneer kwam om negen uur vertellen dat ze gingen sluiten. Ik zei dat ik bijna klaar was en toen mocht ik het nog even van hem afmaken als ik wilde. Maar het verhaal was al een uur bijna klaar, dus ik heb het thuis afgemaakt. Nu moet ik het alleen nog even in de computer zetten en dan kan ik jullie met Halloween mijn spannende griezelverhaal laten lezen. Is er iemand die de tekeningen wil maken, of zal ik het zelf doen?

Groetjes!


_______________________________________________________________________

maandag 6 oktober 2014
KINDERBOEKENWEEK

Morgen is het zo ver! Dan kan ik "Hoe overleeft Rosa in New York?" van Francine Oomen ophalen bij de boekwinkel. Samen met mijn kinderboekenweekgeschenk!
De kinderboekenweek heeft dit jaar als thema Feest! en het motto is Lang zal je lezen, omdat het de 60e kinderboekenweek is. Maar kinderboekenweek is voor mij ieder jaar een feestje. Als kind kregen wij van mijn ouders vaak een boek in de kinderboekenweek. De meeste kinderboekenweekgeschenken stonden da ook bij ons in de kast. En dit jaar geef ik mezelf een kinderboek cadeau.
Eigenlijk was ik van plan om iedereen een kinderboek cadeau te doen door mijn eigen kinderboekenweekgeschenk te schrijven, maar helaas is dat me niet gelukt. Wie weet volgend jaar.

Veel leesplezier allemaal!


_______________________________________________________________________

woensdag 3 september 2014
EENS SCHRIJFSTER, ALTIJD SCHRIJFSTER

Het was al tijden geleden dat ik voor het laatst echt geschreven had. Druk met honderd-en-een andere zaken, was ik er al zo lang niet meer voor gaan zitten. En toen ineens kwam er een dag dat ik 's ochtends wakker werd en mijn hoofd maar door bleef gaan en ik wist dat ik nu m'n bed uit moest om het allemaal op papier te zetten. Ik heb eerst een paar uur achter mijn laptop gezeten voor ik weer wat anders kon doen. Het voelde zo goed! En sindsdien probeer ik weer zo vaak mogelijk aan een verhaal te werken. Ik moet opletten dat ik niet aan te veel verhalen tegelijk schrijf!
Daarom heb ik ook mijn website over mijn schrijfactiviteiten weer een update gegeven. Alle oude berichten zijn naar het archief verplaatst en het is tijd om met een schone enthousiaste lei te beginnen. Ik heb meer ideeŽn dan tijd om het allemaal te verwerken.
Binnenkort zal ik meer vertellen over alle ideeŽn waar ik mee bezig ben. Maar ken je of ben je zeven jaar of ouder en hou je van lezen? Dan zou ik het heel leuk vinden als jij mijn nieuwste verhaal voor mij wil proeflezen om me te vertellen hoe het nog leuker en spannender kan. Want hoe het verhaal precies gaat lopen weet ik nog niet, maar spannend wordt het zeker!


_______________________________________________________________________
donderdag 11 oktober 2012
EERSTE HOOFDSTUK VAN MIJN EIGEN THRILLER

Nu de uitslag van de schrijfwedstrijd van Thrillerschrijvers bloggen moet ik helaas mededelen dat mijn inzending niet in de prijzen is gevallen. Toch ben ik erg tevreden met mijn stukje en daarom heb ik het geplaatst bij de schrijfsels.
Veel plezier met het lezen ervan! En voor iedereen die ik nieuwsgierig maak, er zijn zoveel mogelijke vervolgen op dit eerste hoofdstuk te bedenken! Wie weet komt dat nog in de toekomst, maar voor alsnog blijft het bij dit open einde.
X!


_______________________________________________________________________
donderdag 12 juli 2012
EEN EZEL STOOT ZICH IN HET ALGEMEEN...

Alweer druk bezig met een nieuw verhaal. Deze keer voor 8 tot 12 jaar, een echt kinderboek dus. Mijn vorige verhaal was ik niet helemaal tevreden over, dus heb ik het nu totaal anders gedaan. Ook de aanpak moet beter. Dinsdag ben ik naar de bibliotheek geweest om boeken te lenen, maar m'n broertje was zo lang niet meer geweest dat zijn pasje was geblokkeerd! Terwijl ik tussen de kinderboeken doorliep ben ik drie keer aangesproken of ik er werkte. Blijkbaar zie ik eruit alsof ik iedere dag tussen de kinderboeken sta! ;)
Uiteindelijk heb ik ťťn boek uitgezocht en dat goed bestudeerd. Ik weet op welke bladzijdes er hint worden gegeven die helpen het mysterie te ontrafelen en heb trucjes ontdekt waarmee de schrijfster het verhaal extra spannend heeft gemaakt. Nu wil ik hetzelfde gaan doen. Daarom denk ik de hele dag aan prinses Julia, wat haar allemaal kan overkomen en hoe ze moet zorgen dat alles toch nog goed afloopt. Gisteravond in bed kreeg ik daar een paar goede ideeŽn voor en net zoals anders dacht ik dat ik me dat de volgende dag nog wel zou herinneren. En net zoals anders wist ik vanmorgen alleen nog maar dŠt ik wat bedacht had, maar niet meer wat dat geweest was. Gelukkig had ik al allemaal beelden gevormd in m'n hoofd van hoe de ideeŽn eruit zagen en omdat ik na diep nadenken me die beelden wel kon herinneren, kwamen de ideeŽn gelukkig ook langzaam terug. Maar voor de volgende keer moet ik nu toch echt een schrift of blocnote naast m'n bed gaan leggen...

Dus straks heb ik weer 'proeflezers' nodig! Ben jij of ken jij jongens en meiden van 8 tot 12 jaar die het leuk vinden om te lezen? Stuur me dan een mail naar marosito@live.nl en als het verhaal af is stuur ik het naar je op!

Nou, ik ga m'n ideeŽn opschrijven en zorgen dat het een mooi verhaal wordt.

Kus! Marisa


_______________________________________________________________________
maandag 27 februari 2012
GEZOCHT

Ik ben op zoek naar meiden van 14-18 jaar om mijn laatste boek te beoordelen. Het gaat over Florine die als ze ruzie krijgt met haar beste vriendin niemand meer heeft. Dat denkt ze in ieder geval. En aan haar moeder heeft ze ook al niks, want die is de laatste tijd nooit meer thuis. Gaat het haar lukken om uit deze uitzichtloze situatie te komen?
Vind jij het leuk om te lezen en wil je mij helpen om letterlijk en figuurlijk de laatste puntjes op de i te zetten? Stuur dan een mailtje naar marosito@live.nl. Dan stuur ik je het verhaal in pdf met daarbij een paar vragen om te beantwoorden.

Alvast bedankt!
Xx Marisa


_______________________________________________________________________
woensdag 28-12-2011
NIEUW

Hoi allemaal,

Nog even een berichtje voor we het nieuwe jaar ingaan? Heeft iedereen leuke kerstdagen gehad? Ik heb zelf heerlijk gegeten! ;)
Verder ben ik bezig met een nieuw boek. Ik heb al heel veel geschreven, maar er zit nog zoveel in m'n hoofd dat ook nog op papier moet komen... Ik denk dat dit m'n dikste boek tot nu toe gaat worden.
En om te zorgen dat het ook m'n beste boek tot nu toe wordt, heb ik hulp nodig. Ik ben op zoek naar meiden van 14 jaar of ouder om als de eerste versie af is, het verhaal te lezen en te beoordelen. Lijkt het je wat om mij op die manier te helpen? Stuur dan een mailtje naar marosito@live.nl. Onder de meiden verloot ik vijf gesigneerde exemplaren als het boek wordt uitgegeven.
Voor nu wens ik iedereen een fijn oud en nieuw en een gelukkig nieuwjaar.

Liefs, Marisa


_______________________________________________________________________
woensdag 05-10-2011
KINDERBOEKENWEEK

De kinderboekenweek is weer begonnen! Dit jaar is het thema helden en daar wilde ik graag wat mee doen. Daarom heb ik vier verhalen op mijn website gezet in het thema van dit jaar. Daarvoor heb ik groep 6 van basisschool De Vlinder bedacht, waarin kinderen zitten die grote en kleine helden zijn. Het eerste verhaal gaat over Evert en lees je hier.
Veel plezier met lezen!


_______________________________________________________________________
donderdag 25-08-2011
GRATIS E-BOOKS!

Het heeft even geduurd, maar met behulp van mijn lieve broertje is het me nu toch echt gelukt om alles naar m'n zin online te krijgen.
Bij Boeken kan je mijn niet uitgebrachte boeken downloaden als e-book :) Gratis en voor niets! Dus klik snel en lees alsnog deze leuke verhalen.

Veel leesplezier!


_______________________________________________________________________
woensdag 17-08-2011
IT'S BEEN A WHILE

Okť, het heeft even geduurd. De laatste keer dat ik hier een berichtje heb gepost is bijna een jaar geleden. Het is net alsof er altijd andere dingen te doen zijn die voor het schrijven gaan. Meestal is dat huiswerk, helaas. Maar nu in de zomervakantie is het me eindelijk weer eens gelukt om een stukje te schrijven. Ik ben al vier keer overnieuw begonnen aan hetzelfde verhaal, maar over wat ik nu heb ben ik best tevreden.
Ik heb vijf hoofdstukken geschreven. Niemand weet of ik ze zo hou, of dat ik nog stukken weg ga halen, erbij ga schrijven, samenvoegen. Het kan allemaal nog.
Omdat ik het nog niet weet, zou ik het heel fijn vinden als jullie het eerste hoofdstuk zouden willen lezen en me willen laten weten wat je ervan vindt. Dat kan in het gastenboek of door een mailtje te sturen.
Ik ben benieuwd!

Ik zat trouwens even m'n eigen website te bekijken, die is best verouderd... "Wist je dat ik niet weet welk studietraject ik moet kiezen?" is natuurlijk een beetje achterhaald als ik bijna klaar ben met studeren, bijvoorbeeld. Ik zal het binnenkort eens updaten.
Maar tijdens dat surfen op m'n eigen site kwam ik wel op het idee om de boeken die nooit uitgegeven zijn (en dat vermoedelijk ook nooit meer zullen worden) gratis als e-book aan te bieden! Dus heb je interesse en een e-reader, laat het even weten door een mailtje te sturen naar marosito@live.nl.

Let me know!


_______________________________________________________________________
maandag 08-11-2010
RECYCLEN

Tegenwoordig doe ik aan recyclen. Oud papier hield ik altijd al apart, maar tegenwoordig slingert er naast de prullenbak een zak met een oranje meneer waar ik mijn plastic vullis in stop. Er zit alleen ťťn groot nadeel aan. Doordat een mens blijkbaar zoveel plastic weggooit, komt de prullenbak een stuk minder snel vol en in verband met nare luchtjes ben ik daar niet altijd even blij mee. Maar het is niet anders. Straks weer even de afvalbak legen en dan ruikt ie... niet meer.
Maar plastic is niet het enige dat ik recycle. Vanaf nu recycle ik ook mijn oude vormgevingen. Deze is van vorig jaar, maar leek me ook dit jaar prima van toepassing. Wat kan de tijd toch vliegen! Heb het idee dat deze er nog helemaal niet zo lang geleden op stond.
Jaja, voor je het weet is het weer november. Ik ben druk druk druk met school geweest, maar heel af en toe vind ik de tijd om wat op papier te zetten. Mijn hoofd zit vol met ideeŽn (ook met oude trouwens die ik nu eindelijk of gewoon nog een keer wil gebruiken) die langzaamaan een verhaal gaan vormen. Ik probeer de tijd ervoor te vinden, maar tot nu toe is dat het lastigst aan het hele verhaal.
Mocht er weer wat schrijfnieuws te melden zijn, dan laat ik jullie dat natuurlijk weten. Ik hoop binnenkort een eerste hoofdstuk te kunnen plaatsen voor commentaar.

Kus! Marisa


_______________________________________________________________________
maandag 31-05-2010
LATER ALS IK GROOT BEN...

Ik heb mijn allereerste fotoshoot gehad! Best wel heel erg stoer natuurlijk. En er zijn ook hele leuke foto's uit gekomen :)
Het stukje waar de foto's bij horen is hier te vinden. Om te zien hoe het eruit hoort te zien klik je hier, scroll je naar beneden en kies je Later als ik groot ben...
Voor meer foto's kijk je op deze website onder het menu-onderdeel Foto's > Press Photo's.
Dan nog schrijfnieuws: Ik heb de pen weer opgepakt! Het heeft lang geduurd, om verschillende redenen, maar de laatste tijd begint het weer te jeuken. Ik krijg steeds meer ideeŽn en die ideeŽn krijgen steeds meer vorm. Ben benieuwd wat het worden gaat. Natuurlijk hou ik jullie hierover op de hoogte!

Xx!


_______________________________________________________________________
dinsdag 06-04-2010
SCHRIJVEN

Al eeuwen heb ik mijn website niet geupdate! Mijn oprechte excuses hiervoor aan al mijn trouwe fans die met grote regelmaat deze website bewonderen. Helaas heb ik in de afgelopen periode weinig tijd en inspiratie gevonden om te schrijven en hier iets over mede te delen.
Wel heeft Uitgeverij Kluitman op 27 januari mij laten weten dat In de zon niet geschikt was voor uitgave omdat (en nou komt het iets uitgebreidere commentaar waar ik om gevraagd had) "het verhaal nog niet genoeg doordacht" is. Daar kan ik wat mee :s
Toch heb ik de laatste tijd wel veel woorden gemaakt (in plaats van kilometers). Ik heb namelijk mijn afstudeerwerk (bachelorscriptie) geschreven. Dat wil zeggen, ik heb afgelopen donderdag het concept afgerond. Aanstaande donderdag hoor ik van mijn begeleider wat hij ervan vindt. Ik hoop dat hij het heel wat vindt, want dat betekent dat ik zo goed als klaar ben.
Als er iemand is die graag mijn afstudeerwerk wil lezen, zal ik dit met veel plezier opsturen. Gewoon even een mailtje naar me sturen. No problemo!
Na het afronden van mijn concept-afstudeerwerk had ik ineens tijd over waar ik dat daarvoor te weinig had. Daarom kon ik een mooie nieuwe achtergrond maken. Een roze dit keer. Met een beetje grijs. Ik vond het wel mooi. Wat vinden jullie ervan?

Fijne dag nog!
Marisa


_______________________________________________________________________
dinsdag 09-02-2010
WEG SNEEUW

Toen ik de achtergrond met de sneeuw maakte was ik er zo blij mee! Totdat het ook echt ging sneeuwen. De eerste sneeuwbui vond ik nog wel leuk, maar inmiddels ben ik de vrieskou wel zat. Ik heb geen zin meer dat mn vingers eraf lijken te vriezen en mn tenen gevoelloos worden onder drie paar sokken.
Daarom heb ik besloten de sneeuw ook maar van mijn website te halen en te vervangen voor iets minder kouds.

Verder kan ik nog mededelen dat In de zon voorlopig niet uitgegeven zal worden. Kluitman heeft het verhaal onvoldoende doordacht bevonden. Helaas. Iedereen die interesse heeft mag een mailtje sturen om de eerste drie hoofdstukken te ontvangen. Als je goede tips retour stuurt mag je meer lezen :)

Xx Marisa


_______________________________________________________________________
donderdag 07-01-2010
GOEDE VOORNEMENS

Met 6 januari achter de rug, betekent dat dat het vanaf nu niet meer "is toegestaan" om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. Beetje vreemd waarom ik niemand meer een voorspoedige tijd mag gunnen, maar ik begrijp dat het tijd is om de achtergrond van mijn website weer te wijzigen. Vandaar dat ik het vuurwerk heb ingeruild voor dit mooie wintertafereeltje.
Helaas is dit de laatste achtergrond die ik heb, maar als de sneeuw verdwijnt (het kan mij niet snel genoeg zijn) zal ik weer een prachtige nieuwe achtergrond in elkaar knutselen.
Veel sneeuwpret nog allemaal!


_______________________________________________________________________
dinsdag 29-12-2009
OUD&NIEUW

Met de feestdagen weer achter de rug (heeft iedereen het overleefd?) komen de laatste festiviteiten eraan: oud en nieuw. Daarom heb ik mijn website alvast in de stemming gebracht. Dan kunnen we na de oliebollen weer aan de dagelijkse bezigheden beginnen (ik moet nog zoveel doen voor school!).
Fijne jaarwisseling allemaal en alvast een gelukkig nieuwjaar met vijf vingers aan iedere hand :)


_______________________________________________________________________
woensdag 23-12-2009
MERRY CHRISTMAS EVERYBODY

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Liefs,
Marisa


_______________________________________________________________________
zondag 06-12-2009
DECEMBER

Sinterklaas is weer naar huis en daarmee is ook de speciale Sint-achtergrond van mijn website verdwenen. Deze heeft plaats gemaakt voor een winterse kop warme chocomel voor bij de gure dagen van nu.

Proost!


_______________________________________________________________________
woensdag 02-12-2009
ONTVANGSTBEVESTIGING

Ieder moment verwachtte ik een reactie van Kluitman over In de zon. Vandaag kreeg ik eindelijk antwoord. Was het een ontvangstbevestiging! Veel te laat, want eind september had ik mijn manuscript gemaild. Ze schijnen het erg druk te hebben...
Liever had ik natuurlijk gehoord dat ik zo snel mogelijk langs moest komen om mijn boek nog voor de zomervakantie in de winkels te krijgen, maar zo ver is het nog niet. Ze moeten het namelijk nog lezen.
Ach, liever dat ze het nog moeten lezen, dan dat ze het niks vinden. Ik laat het jullie weten als ik wel "echt" bericht krijg.


_______________________________________________________________________
dinsdag 01-12-2009
WOEHOE!!

Yes! Het is mijn broertje gelukt om www.rosito.nl/marisa ook bereikbaar te maken via www.marisa.rosito.nl. Op deze manier komt mijn droom van de website www.marisarosito.nl steeds dichter in de buurt.
Dus voortaan surf je gewoon naar Marisa.Rosito.nl om het laatste schrijfnieuws over mij te lezen.


_______________________________________________________________________
woensdag 25-11-2009
DRUK, DRUK, DRUK

Zoals de titel van dit stukje al zegt, heb ik het hartstikke druk. Tijd om te schrijven is lastig te vinden. Gisteren heb ik eindelijk weer de pen opgepakt (al was dit tijdens het hoorcollege) om alle ideeŽn die door mijn hoofd doolden op papier te zetten. Mijn pen schoot over het papier en hoewel de hoeveelheid altijd weer tegen valt als je het in de computer zet, heb ik toch alweer best een stukje geschreven en nog allerlei ideeŽn. Nu alleen nog de tijd vinden om ze uit te werken.

Ook herinnerde ik me dat ik een tijdje terug al deze achtergrond had gemaakt. Tot en met vijf december zal het strooigoed mijn website sieren. Wel zo toepasselijk. Helaas ben ik niet vaardig genoeg met het maken van websites om ook sinterklaasliedjes af te laten spelen als je deze site opent. Al vind ik het zelf ook heel irritant als een website dat heeft. Al die herrie door mijn muziek heen... (De nieuwe van Bublť al gehoord trouwens? Leuk he!)

Liefz! Marisa


_______________________________________________________________________
zaterdag 14-11-2009
ALS EEN VOGEL BESTELLEN

Iedereen vrijdag de dertiende weer overleefd? Ik hoorde vanmorgen op de radio dat mensen juist minder pech hebben op vrijdag de dertiende. Waar je al niet onderzoek naar kan doen. Maar "vrijdag de dertiende" is natuurlijk wel een leuk idee om een keer in een verhaal te stoppen. Dikke kans dus dat je zo'n dag in mijn volgende werk terug leest :)

Over schrijven gesproken. Ik heb al veel te lang niet geschreven! Al tijden heb ik het ongelooflijk druk met mijn studie. Pas heb ik toetsen gehad, maar het is net alsof ik voor de volgende vakken nůg meer moet lezen. Dus schrijven komt helaas een beetje in de verdrukking. Toch ga ik binnenkort weer tijd vrij maken om ideeŽn voor een nieuw boek op een rijtje te zetten.

Sindskort geef ik presentaties op middelbare scholen ter kennismaking met de Universiteit Utrecht zodat scholieren weten welke opleidingen ze kunnen doen met het profiel Economie&Maatschappij. Bij ťťn van deze presentaties vroeg een scholier naar mijn eigen toekomstdromen en ik vertelde over mijn droom om kinderboekenschrijfster te worden. Daardoor moest ik denken aan Als een vogel en het stapeltje uitgaven dat ik nog heb liggen en bestemd is voor de verkoop.

Ik kan je vertellen dat de uitgave er prachtig uit ziet! Dat was ik blijkbaar toch vergeten, maar het is niet van "echt" te onderscheiden. En hoewel het al die tijd nog gewoon te bestellen was, staat nu ook op deze website bestelinformatie. (Dus niet meer alleen op www.rosito.nl/alseenvogel.) Ga daarvoor naar Boeken > Als een vogel > Bestellen of klik hier.


_______________________________________________________________________
zondag 01-11-2009
NOVEMBER

Gisteravond was het Halloween. Heeft iedereen nog gegriezeld? Ik niet. Moest huiswerk maken voor mijn toets van morgen. Niet zo heel spannend dus, helaas.
Nu moet ik weer hard verder met leren, maar eerst zet ik nog even een nieuwe lay-out op mijn website. Die heb ik niet voor niks klaar liggen en is ook zo mooi dat hij een maand lang bewonderd moet worden :)
Wat vinden jullie van de nieuwe achtergrond bij deze herfstmaand?

Kus,
Marisa


_______________________________________________________________________
woensdag 07-10-2009
KINDERBOEKENWEEK

Nog steeds mag ik dit jaar nergens signeren :( Daarom ben ik deze kinderboekenweek maar naar een andere schrijfster toe gegaan. Francine Oomen om precies te zijn.
Vandaag was de boekpresentatie van Hoe overleef ik als keukenprins(es)? in de V&D in Utrecht. Dat kwam mooi uit, want zo kon ik eens zien wat een echte boekpresentatie nou precies inhoudt.
Niet zo heel veel, kan ik je nu vertellen. Alle mensen die hebben meegewerkt komen langs. Kinderen mogen vragen stellen en daarna ga je tientallen (als je zo goed bent als Francine Oomen) van je eigen boeken signeren. Ik heb nog even gekeken, maar geen boek meer laten signeren. Ik ben (als student zonder baantje) blut. Waar blijft de uitgever die geld wil betalen voor mijn verhalen?
Ik wens iedereen een fijne kinderboekenweek toe en iedereen die Als een vogel nog wil bestellen, kan contact met mij opnemen. Helaas krijg je daar geen kinderboekenweekgeschenk bij. Maar wie heeft dat nodig met Als een vogel in zijn/haar bezit? ;)

Xx! Marisa


_______________________________________________________________________
donderdag 01-10-2009
OKTOBER

Nieuwe maand, nieuwe lay-out. Nog tot en met januari ga ik iedere maand de achtergrond van deze website veranderen. Omdat ik in de zomervakantie heel enthousiast achtergronden gemaakt heb, hoef ik hier ook niks meer voor te doen. Hoe vinden jullie deze nieuwe achtergrond? Laat een berichtje achter in mijn gastenboek!

Liefs! Marisa


_______________________________________________________________________
zondag 27-09-2009
AND AGAIN...

Soms snap ik het niet. Aan het begin van de maand heb ik een verhaal op deze website geplaatst (Liften naar Zuid-Frankrijk) en dan hoor ik dat ik nog veel meer personages moet bedenken zodat dit verhaal de omvang krijgt van een boek. Dan krijg ik hoop dat op een gegeven moment iemand anders die voor zijn werk verhalen leest mij er toch uit moet pikken en moet denken "dit is een veelbelovend schrijftalent dat wij een kans moeten gunnen". Maar helaas. Weer kreeg ik een standaard bericht terug waarbij me werd aangeraden om naar Script+ te gaan. Dat staat tegenwoordig standaard in afwijsbrieven, denk ik.

Maar nog niet zo heel lang geleden heb ik opgezocht wat het dan kost om tegen betaling tips te ontvangen. Voor slechts Ä475 vertellen zij me of mijn manuscript waardeloos is, wat er nog eventueel aan verbeterd kan worden of dat alle uitgevers die je tot nu toe afgewezen hebben niet goed bij hun hoofd zijn. Persoonlijk vind ik het laatste en val ik vermoedelijk in de middelste categorie. Alleen ik ga geen Ä475 betalen voor een paar tips! Hoeveel boeken moeten er dan verkocht worden om dat terug te verdienen?

Deze keer niet zo erg uit het veld geslagen als de vorige keer, heb ik In de zon alweer aan de volgende gestuurd. Gemaild deze keer. Dat is goedkoper en makkelijker. De enige uitgeverij waarbij dat kan is Kluitman. Tot nu toe was er een opgaande lijn in de kritieken op mijn verhalen. Hopelijk mag ik deze keer langskomen om "eventuele mogelijkheden te bespreken" of geven ze zulke goede tips dat de volgende uitgeverij mij met open armen ontvangt. In allebei de gevallen ben ik tevreden.


_______________________________________________________________________
donderdag 03-09-2009
BESTE LERARES VAN JASPER,

U kunt Jasper pluspunten geven voor netwerken, want wat doe je als je zus schrijfster is en jij een verhaal op internet moet zoeken? Juist, dan zorg je dat het verhaal gewoon op internet komt te staan. Wel zo makkelijk.
En omdat ik natuurlijk een hele lieve zus ben, plaats ik een niet te kort en vooral niet te lang verhaal op mijn website.
Het verhaal Liften naar Zuid-Frankrijk is te vinden onder het menu-onderdeel Schrijfsels of voor de luie internetters onder ons hier.
Veel plezier met het lezen van mijn verhaal en maak de opdracht voor mijn broertje alstublieft niet te moeilijk...

Met vriendelijke groet,
Marisa Rosito


_______________________________________________________________________
woensdag 26-08-2009
HERFST

De zomervakantie loopt ten einde en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Net zoals de herfst. En nog zonder last van winterdepressie geniet ik voorlopig volop van de prachtige kleuren van de herfst. Dat is ook de reden dat ik de nieuwe lay-out van mijn website door de prachtige kleur van herfstbladeren is geÔnspireerd.
Behalve het veranderen van mijn webpagina, heb ik ook nog het ťťn en ander geschreven. En ik hoop dat als de regelmaat van het dagelijkse leven weer terug is, ik ook weer regelmatiger zal gaan schrijven. Dan kan ik mijn ideeŽn op papier zetten. Ondertussen wacht ik "rustig" op antwoord van de uitgeverij waar In de zon ligt te wachten op beoordeling. Ben benieuwd.


_______________________________________________________________________
woensdag 15-07-2009
NIEUWE TAS

Gisteren heb ik een nieuwe tas gekocht. Na een nacht slecht slapen ben ik om negen uur 's ochtends naar de markt gegaan en heb ik een uur mijn tijd staan verdoen totdat de tassenkraam was uitgepakt. Uiteindelijk heb ik een enigszins foute paars/blauwe handtas met slangenprint gekocht. Helaas is er gisteren ook al iets aan kapot gegaan, maar dat ga ik zometeen proberen te fixen met een nieuw schroefje.
De reden dat ik deze tas gekocht heb, is dat ik dit jaar wederom al mijn punten gehaald heb. Dit jaar zelfs zonder ook maar ťťn keer repareren (herkansen). Bedrijfseconomie heb ik afgerond met een 7,6 en Hansels- en Rechtspersonenrecht met een 6,8. Nadat ik Rechtspersonenrecht had verknoeid, dacht ik dat het niet meer mogelijk was. Daarom heb ik voor de tweede toets geleerd alsof het een herkansing was. Gelukkig heeft dat vruchten afgeworpen en mocht ik daarom dit jaar mezelf opnieuw op een totaal overbodige maar o zo leuke nieuwe handtas trakteren.
Op schrijfgebied valt er op dit moment helaas niet zo veel te vertellen. Ik heb wel aan mijn nieuwe verhaal gewerkt sinds ik vakantie heb, maar heb er nu al een week niet aan geschreven. Ik hoop op vakantie tussen het luieren en andere vakantie-activiteiten tijd te vinden om weer een paar hoofdstukken te schrijven. Niet alleen de verhaallijnen, maar ook de personages krijgen steeds beter vorm in mijn hoofd. Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua karakter. Ik kan alleen niet zeggen dat ik benieuwd ben hoe dit zich gaat ontwikkelen, aangezien ik de grote lijnen al op papier heb. Gelukkig zijn alle dunne draadjes tussen het verhaal door nog (grotendeels) onbekend en daarom valt er voor mij ook nog wat te beleven aan het schrijven.
Wat ik overigens nog niet gemeld heb, is dat In de zon op dit moment bij Leopold en Ploegsma ligt. Verschillende jonge schrijfsters hebben het voor elkaar gekregen hun boek daar te laten uitgeven. Dat geeft geen garantie dat het mij zal lukken, maar ze staan in ieder geval niet onwelwillend tegenover jonge schrijfsters. Dat is in ieder geval een begin.

Ik wil iedereen een fijne vakantie wensen en hopelijk kan iedereen volgend jaar (ťťn van) mijn boek(en) meenemen naar de plaats van bestemming.

Zonnige zomer!


_______________________________________________________________________
donderdag 25-06-2009
WEER NIET

Het vorige bericht heb ik geplaatst in de veronderstelling voorlopig geen nieuwe bericht te plaatsen. Antwoord van de uitgeverij had ik pas aan het einde van de vakantie verwacht. Gisteren lieten ze me helaas wederom met een standaard bericht weten geen mogelijkheden te zien in uitgave van mijn verhaal.
Vandaag heb ik het per post retour gestuurd gekregen en het is duidelijk dat alleen het eerste hoofdstuk gelezen is. Daarom zit ik erover te denken het eerste hoofdstuk te schrappen en de informatie die de lezer nodig heeft om de rest van het verhaal te begrijpen in hoofdstuk twee te verwerken. Daarna ga ik het bij een andere uitgeverij proberen.
Maar eerst heb ik nog twee tentamens voor de boeg. Ik ga ervan uit dat het daarmee helemaal goed gaat komen, maar daar moet ik wel nog het ťťn en ander voor doen. Daarna ga ik me weer op het schrijven storten.
En over zomervakantie gesproken. Is er misschien iemand die nog een interessant bijbaantje voor mij weet? Laat het horen! Dan ben ik je eeuwig dankbaar en trakteer ik je op een ijsje. (Met het goede weer van vandaag en dat gaat komen moet dat toch goed klinken. Bovendien zijn ijsjes eigenlijk altijd wel lekker. Vind ik dan.)

X Marisa


_______________________________________________________________________
zondag 21-06-2009
UPDATE

De laatste keer dat ik een bericht geplaatst heb, is al een tijdje geleden. Niet dat er op schrijfgebied zo veel gebeurd is sinds ik dat bericht geplaatst heb, ik vond een bericht met de titel Baaldag zo ongezellig om als eerste te zien staan bij het openen van mijn website.
Wat ik wel de laatste tijd heb gedaan is o.a. het lezen van een boek over het schrijven van kinderboeken. Ik heb nog nooit zo'n boek uit gelezen, want ik haakte altijd af als de schrijver zichzelf te veel als alwetend ging beschouwen. Bij dit boek viel dat wel mee, of ik was gewoon wat nederiger geworden na de zoveelste afwijzing. Dat kan natuurlijk ook.
Verder heb ik de grote lijnen van mijn nieuwe verhaal op papier gezet. De titel die ik het gegeven heb is Obsessie. Het is niet een erg originele titel, maar wel erg passend voor de hoofdlijnen die ik bedacht heb.
En komen er steeds meer ideeŽn. Het schrijven is alleen een stuk lastiger dan bij In de zon omdat dit verhaal zich gewoon op school afspeelt. Daar lopen veel meer mensen rond, maar als ik die allemaal zou beschrijven is er voor lezers niks meer aan vast te knopen. Daarom beperk ik me tot maar een paar personen. Hopelijk weet ik dat geloofwaardig te houden.
Dat is weer iets gezelligs bovenaan de pagina. Ik zal het laten weten als er weer echt iets te melden is ;)

Kus! Marisa


_______________________________________________________________________
donderdag 04-06-2009
BAALDAG

Alle vorige keren dat ik een standaard afwijzing ontving van een uitgeverij, was ik wel teleurgesteld maar niet uit het veld geslagen zoals deze keer. Ik had echt goede hoop, maar blijkbaar was Later word ik Zwarte Piet niet goed genoeg. Het probleem van een standaard afwijsbrief is dat ik niet weet waarom mijn verhaal niet goed genoeg was. Ik denk dat dat de reden is dat ik er deze keer zoveel moeite mee heb om een standaard briefje toegestuurd te krijgen. Ik weet niet wat er mankeert aan mijn verhaal en dat is meteen de reden dat ik niet weet hoe ik het kan verbeteren.

Gisteren ontving ik de brief van Unieboek. Vol goede hoop maakte ik hem open, maar helaas. Weer niet. Ik begin me af te vragen wat je moet doen om op te vallen bij een uitgeverij. Waarom worden sommige waardeloze verhalen uitgegeven en mijn verhalen niet? Wat hadden die andere verhalen wel dat de mijne niet hadden?

Vol vragen wacht ik op het antwoord van Unieboek op mijn vraag of ze In de zon geschikt vinden voor uitgave. In de tussentijd ga ik een plan bedenken om te zorgen dat ik wel opval. Ik weet alleen nog niet hoe. Iemand goede ideeŽn? Laat het me dan weten.


Xx Marisa


_______________________________________________________________________
woensdag 27-05-2009
COVER

Terwijl ik alle afbeeldingen op mijn computer een beetje doorzocht, kwam ik een plaatje tegen dat ik zeker een paar maanden geleden gemaakt heb. Het was de blanco voorkant voor mijn boek In de zon. Omdat ik toen nog geen titel had voor het verhaal en zeker nog geen flaptekst, was de foto verder nog leeg. Omdat ik nu wel weet hoe het boek moet heten (of ik heb er in ieder geval al een titel aan gegeven) en waar het over gaat, besloot ik de foto "in te vullen". Daarvoor moest ik wel nog de flaptekst schrijven. Eigenlijk was ik verbaasd dat ik dit nog niet had gedaan...
Het resultaat is best geslaagd al zeg ik het zelf. Het zou in ieder geval niet onderdoen voor sommige boeken die je in de winkel ziet liggen...De flaptekst luidt (voor iedereen die deze niet kan lezen in de verkleinde afbeelding):

Na haar eindexamens gaat Mia met haar vriendinnen Vera en Lotte op vakantie naar de Italiaanse kust. Met een meidenvakantie willen ze de middelbare schooltijd afsluiten. Helaas heeft Vera geregeld dat ze de hele vakantie met de jongens van school doorbrengen. Dat betekent niet alleen dat Vera nu eindeloos met Max ligt te zoenen, maar ook dat de ex van Lotte en de geheime liefde van Mia naast ze op het strand liggen.

Chris, de grote liefde van Mia, versiert het ene na het andere meisje. Mia kan alleen smachtend toekijken hoe de jongen van haar dromen zijn vriendin belazert bij de vleet.

En dan is er nog David. Mia wordt vrienden met hem, terwijl ze elkaar op school nooit gesproken hebben. Maar welke gevoelens moet ze aan deze nieuwe vriendschap koppelen?

Kortom, een vakantie waarin gefeest, gezond en gezoend wordt. Het wordt een week om nooit te vergeten.Hopelijk komt hij in de winkels ;)


_______________________________________________________________________
vrijdag 15-05-2009
EN NU...

Mijn manuscript In de zon is op de bus gedaan naar Unieboek en vol spanning kan ik nu maanden af gaan wachten wat ze ervan vinden. Dat vind ik afschuwelijk. Wel heb ik nog iets toegevoegd aan het slot. De ideeŽn die ik had waren niet geschikt om nog een heel hoofdstuk over te schrijven, maar door ze toe te voegen aan het slot heb ik ze nu toch nog kunnen verwerken. (Daarom fiets ik graag af en toe zonder muziek in mijn oren. Dan kan ik mezelf horen denken en soms ontstaan er dan per ongeluk best wel goede ideeŽn :P )

Zoals ik eerder al schreef, ligt Later word ik Zwarte Piet ook bij Unieboek. Alleen heb ik niet goed in mijn agenda gekeken. Later word ik Zwarte Piet ligt pas sinds 18-03 bij Unieboek. Dat betekent dat ze nog zeker een maand hebben om mij zonder enig bericht in spanning te houden. Nu zit ik dus dubbel in spanning en ik kan je vertellen, het is niet aangenaam.

Nu er allerlei verhalen bij de uitgever liggen, is het tijd om aan iets nieuws te beginnen. Eerst heb ik mezelf even schrijf-vrij gegeven om weer op adem te kunnen komen, maar alle schrijfambities zijn in alle hevigheid weer terug gekomen de laatste maanden en ik wil bezig blijven. Mijn volgende taak is dus om een nieuw idee uit te werken. Of een oud idee. Ik was begonnen aan het herschrijven van Vakantieliefde (zie ook onder het menu-onderdeel Boeken. Daar had ik eerder al plannen voor en dit leek me een goed moment om eraan te beginnen. Toch werd het niet wat ik wilde. Daarom heb ik gisteravond in bed na liggen denken hoe ik dit (schrijvers)probleem op zou kunnen lossen en ik heb besloten het over een hele andere boeg te gooien. Al was het maar omdat ik anders twee vakantie-verhalen na elkaar zou schrijven en ik heb net al mijn vakantie-ideeŽn in In de zon gestopt. Maar ik ga nog niet te veel zeggen over mijn ideeŽn, want wie weet gaat dit geheel nieuwe plan van aanpak ook niet werken. Al hoop ik natuurlijk van wel ;)

Verder nog heb ik de lay-out verandert. Dat doe ik regelmatig, omdat ik regelmatig mijn eigen vormgeving weer even zat ben. Deze keer is alleen de kleur verandert in een iets meer zomer/lente-tintje. Het weer is vandaag niet al te zonnig, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat mijn website dat niet hoeft te zijn :)

X Marisa


_______________________________________________________________________
zondag 03-05-2009
MANUSCRIPTEN

In de zon
Ik heb de laatste puntjes op de i gezet bij mijn manuscript. Hier en daar is nog wat verhelderd en als het goed is zijn alle spelfouten eruit gehaald. Ik heb het bestand, samen met een begeleidende brief en een korte samenvatting, naar mijn vader gemaild om uit te printen. Daarna kan de hele reutemeteut naar de uitgever.

Later word ik Zwarte Piet
In de zon gaat naar dezelfde uitgever die al ruim vier maanden mijn manuscript Later word ik Zwarte Piet heeft liggen. Normaal krijg je toch wel binnen 3 maanden antwoord. Ik ben er nog niet over uit of het goed of slecht is dat ik nog niks gehoord heb. Aan de ene kant ben ik blij, want het kan betekenen dat ze er extra goed naar kijken. Het is immers maar een verhaal van 6 A4-tjes. Dus zo lang kunnen ze er nou ook weer niet mee bezig zijn om het te lezen.
Aan de andere kant zou het kunnen dat ze mijn verhaal gewoon zijn kwijtgeraakt. Het is me namelijk wel eens gebeurd dat ik acht maanden later een zogenaamd niet aangekomen manuscript toch nog afgewezen teruggestuurd kreeg. En heus niet dat je excuses krijgt! Maar ik hoop dus dat het deze keer langer duurt om een leukere reden.

Column
Ten slotte wil ik de (trieste) mededeling doen dat er vanaf heden geen wekelijkse column meer geplaatst zal worden op mijn website. Het is sowieso al niet vaak gelukt om iedere week een nieuw verhaaltje te plaatsen, maar vanaf nu ga ik het niet eens meer proberen. Dat wil niet zeggen dat er geen columns meer geplaatst zullen worden. Het menu-onderdeel blijft op de website staan en als ik de onbedwingbare behoefte voel om een stukje te schrijven, zal ik dit doen en ook plaatsen. En net als anders zal dan de mogelijkheid bestaan om te reageren.

Dat waren alle schrijf-mededelingen voor vandaag. Ik hou jullie op de hoogte over nieuws omtrent In de zon en Later word ik Zwarte Piet. En natuurlijk over alle andere wetenswaardige (schrijf)nieuwtjes die ik te melden heb.

Kus! Marisa


__________________________________________________________________________
zaterdag 02-05-2009
BOOORING...

Niet dat mijn nieuwe boek saai is, maar om nou te zeggen dat het leuk is om het nog een keer helemaal te lezen... Je moet je voorstellen dat je een boek leest en ieder hoofdstuk nog een keer leest om daarna het hele boek nog een keer in zijn geheel opnieuw te lezen. Na de zoveelste keer is het gewoon niet zo leuk meer. Zeker niet zo vlak achter elkaar. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik niet iedereen aanraadt om als In de zon zometeen echt in de winkels mocht komen te liggen het meteen te kopen en in ťťn ruk uit te lezen. (Dat is altijd zo zonde. Ik doe er eindeloos over om het verhaal goed op papier te krijgen en ieder ander leest het daarna in ťťn ruk uit.)

Anyway, de tweede versie van het verhaal is af. Nog nooit eerder heb ik op deze manier mijn eigen verhaal herlezen, maar ik moet toegeven dat het wel de moeite waard was. Behalve het corrigeren van typfouten en slechtlopende zinnen heb ik er - denk ik - toch een beter geheel van weten te maken.

Korte update: Het verhaal heeft inmiddels 31.057 woorden, is 66 A4-tjes lang, heeft 19 hoofdstukken en een kort slot en is mijn beste werk tot nu toe. Ik twijfel of ik er nog een laatste hoofdstuk bij moet schrijven waarvoor ik nog enige ideeŽn in mijn hoofd heb. Het is nog niet uitgeprint en opgestuurd, dus ik kan nog even denken of het toegevoegde waarde zal hebben.

Dat waren de mededelingen voor vandaag. Ik ga beginnen aan een goede begeleidende brief voor de uitgever. Ik vraag me altijd af of ze die goed lezen, of dat het juist het enige is dat ze lezen. Het kan in ieder geval geen kwaad om ook daar mijn best op te doen ;)

Xx Marisa


__________________________________________________________________________
zondag 19-04-2009
BOEK AF!

Het eindresultaat heet (tot op heden) In de zon, heeft 30.670 woorden en is 62 A4-tjes lang. Vandaag heb ik de laatste hand gelegd aan de eerste versie van mijn laatste boek. Best wel trots ben ik erop. Nu moet ik het hele verhaal nog een keer nalezen om te controleren of alles klopt, of alle zinnen lopen en of er geen overduidelijke en zeer domme spel- en typfouten in staan. Daarna stuur ik het op naar de uitgever, zodat ik maanden kan wachten op antwoord. Hopelijk goed antwoord...

De afgelopen week heb ik geen column geplaatst. Dat komt niet doordat ik geen tijd had. Ik had zelfs alle tijd. Ik heb twee boeken gelezen en meerdere hoofdstukken geschreven. Het is meer dat ik veel inspiratie had voor mijn boek en eigenlijk geen voor een column, dat ik deze week niet een nieuw stukje heb geplaatst. Excuses, indien er trouwe lezers zijn.

Ik hou jullie op de hoogte over vorderingen ontrent In de zon. Hopelijk volgen er nog een hoop leuke mededelingen.

Liefz,
Marisa


__________________________________________________________________________
woensdag 08-04-2009
COLUMN

Het is me eindelijk weer gelukt om op tijd een column te plaatsen. De column van deze week (week 15) is nu te lezen onder het Menu-onderdeel Column. Laat je me weten wat je van de column vindt? En of je je ook zo ergert aan de reclames?

Xx Marisa


__________________________________________________________________________
woensdag 01-04-2009
NIET WEKELIJKSE COLUMN

Het begon zo goed. Mijn goede voornemen om wekelijks een column te publiceren op de website leek te gaan lukken. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik dat zomaar vol zou houden. Toch ga ik er geen twee-wekelijkse column van maken, ook al is het dat nu feitelijk wel, want dan schrijf ik binnen no-time een maandelijkse column. En ondanks dat het aantal lezers niet zeer hoog is, vind ik het wel leuk om de columns te schrijven. Daarom blijf ik proberen iedere week een nieuw verhaaltje te publiceren. Blijf gewoon af en toe kijken, dan staat er uiteindelijk weer een nieuw stukje.
Ook bij deze nieuwe column kan gereageerd worden. Tot nu toe heeft nog niemand gebruik gemaakt van deze mogelijkheid, maar ik blijf hopen dat iemand een berichtje achter laat om me te laten weten dat hij of zij het helemaal met mij eens is. Of juist niet en daar een hele goede reden voor heeft.
Ik wens je in ieder geval veel plezier met het lezen van mijn nieuwste column en kijk uit naar je berichtje ;)

Liefs,
Marisa


__________________________________________________________________________
vrijdag 20-01-2009
NIEUWE COLUMN

Niet teneergeslagen door het nieuws dat Kluitman Later word ik Zwarte Piet niet uit wilde geven en Uitgeverij Sjaloom oordeelde dat Als een vogel nog niet aan hun eisen voldeed wat betreft de opbouw en de stijl, heb ik de laatste tijd druk verder geschreven aan mijn laatste boek. Nog steeds niet ben ik uit over de titel, maar enkele ideeŽn beginnen zich in mijn hoofd te vormen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat ik weet wat de titel moet zijn.
Door het drukke schrijven en een gebrek aan algemene inspiratie heb ik het vorige week niet voor elkaar gekregen om een column te schrijven. Aan iedereen die mijn columns leest, wil ik hiervoor mijn excuses aanbieden. Aangezien ik weet dat ik hooguit een enkeling teleur heb gesteld, hou ik het bij deze spijtbetuiging.
Onder het genot van de eerste zonnige dagen van 2009 heb ik weer ideeŽn gekregen voor mijn column van deze week. Vanaf vandaag is deze te vinden onder de knop Column. Ik wens iedereen veel leesplezier en hoop dat je na het lezen een berichtje achterlaat in het forum dat ik speciaal voor reacties op mijn columns aangemaakt heb.
Hopelijk laat de inspiratie voor de volgende column niet zo lang op zich wachten als de vorige keer. In de tussentijd schrijf ik verder aan mijn nieuwe boek. Ik heb een hoop ideeŽn, maar moet af en toe tegen mijn zin in dingen laten gebeuren. Het probleem is dat ik erg van "happy endings" hou en het liefst een vakantie zou beschrijven waarbij alles goed komt. Gelukkig voor de toekomstige lezers, begrijp ik dat het spannender is om onverwachte wendingen en problemen in het verhaal te verwerken, omdat je anders na de eerste bladzijde al weet waar ik de rest van het boek mee gevuld heb. En dat is niet de bedoeling. Als ik opschiet, kan ik voor het einde van dit schooljaar nog berichten dat ik een exemplaar heb opgestuurd naar een uitgever.

Veel leesplezier van mijn laatste column!
Xx Marisa


__________________________________________________________________________
woensdag 11-03-2009
NIEUWS

Helaas. Kluitman heeft besloten om mijn manuscript Later word ik Zwarte Piet niet uit te geven. Al eerder hadden ze laten weten in principe geen Sinterklaas- en kerstverhalen uit te geven. Nu hebben ze daaraan toegevoegd dat ze eveneens geen voorleesverhalen uitgeven. Dan wordt het me wel heel moeilijk gemaakt om daar tegenop te schrijven...
Niet voor ťťn gat te vangen, heb ik direct mijn manuscript uitgeprint en het naar Uitgeverij Unieboek gestuurd. Niet alleen omdat zij wel Sinterklaasverhalen en voorleesverhalen uitgeven, maar ook omdat ik dan meteen Van Holkema & Warendorf en Van Goor tegelijk probeer.
Dus het wordt weer eindeloos duimen totdat ik antwoord terug krijg. Gelukkig zal dat nog wel voor Sinterklaas zijn. ;)

Ook heb ik de website weer veranderd. Niet zeer ingrijpend, maar er zijn twee menu-onderdelen bij gekomen: Column en Gastenboek. De columns stonden eerst onder Schrijfsels, maar waren daar eigenlijk niet op hun plaats. Hetzelfde geldt voor het gastenboek dat onder Links en Contact te vinden was. Nu hebben ze een eigen knop gekregen en beter te vinden dan voorheen.
Dus nu je mijn gastenboek kan vinden, laat een berichtje achter! :)


Xx Marisa


__________________________________________________________________________
zaterdag 28-02-2009
MANUSCRIPT

Direct toen ik de postbode aan mijn vader de post zag overhandigen, wist ik wat de grote gele envelop betekende. Mijn manuscript werd niet uitgegeven. Alleen was ik vergeten dat ik het had opgestuurd.
Meteen heb ik de envelop open gescheurd, in de hoop dat ze mijn snelhechter hadden terug gestuurd met de boodschap dat ze graag het digitale bestand zouden ontvangen. Dat was niet het geval. Na het woord "Helaas" wist ik hoe laat het was.
In de brief staat het volgende:


Beste Marisa,

Bedankt voor het opsturen van je manuscript. Helaas moet ik u meedelen dat het niet in aanmerking komt voor publicatie bij onze uitgeverij.
Ik heb met belangstelling het manuscript gelezen, maar de opbouw en stijl van het manuscript voldoen nog niet aan onze eisen.

Omdat wij zelf geen tijd hebben om het manuscript te becommentariŽren, raden we u aan contact op te nemen met Script+. Dit bureau houdt zich bezig met consultatie en manuscriptbeoordeling en kan o.a. helpen de opbouw en schrijfstijl van het het manuscript te verbeteren.

Ik hoop dat u zich door onze afwijzing niet laat ontmoedigen. Hartelijk dank voor de interesse in onze uitgeverij en veel succes verder met schrijven.

Met vriendelijke groet,
Marjan Jordan
redacteur


Dit is voortgang op verschillende punten. Ten eerste omdat de brief langer is dan de meeste brieven. Niet alleen staat er in dat ik nar Script+ moet gaan (een vaker gegeven tip) maar ook de reden waarom wordt afgezien van uitgave. Overmoedig trek ik daaruit de conclusie dat ze het overwogen hebben.
Ten tweede is de brief ondertekend. Dat gebeurt wel vaker. Maar dan is het over het algemeen de handtekening van een secretaresse. Als de brief ondertekend is door een redacteur, is dat meestal een ingescande handtekening die als plaatje wordt uitgeprint in het blauw. Maar deze is echt en met pen geschreven! Hij ziet er wel uit als de handtekening die ik zelf onder vervalste briefjes voor gym zette, maar dat is dan maar zo.
Het heeft wel lang geduurd voor ik een antwoord kreeg. Meestal schrijf ik in mijn agenda wanneer ik een manuscript opstuur, maar deze keer denk ik niet. Ik kan het in ieder geval nergens terug vinden. Toch kan ik uit andere gegevens afleiden dat ik het vermoedelijk in oktober op de bus heb gedaan. En dat is toch alweer een poosje geleden...
Maar ik zal niet treuren en blijf wachten tot er op de zin Bedankt voor het opsturen van uw manuscript" volgt: "Wij zijn verheugd u te mogen meedelen dat uw manuscript in aanmerking komt voor uitgave bij onze uitgeverij".

__________________________________________________________________________
woensdag 18-02-2009
NIEUWE LAY-OUT

Uit pure verveling en omdat ik er zin in had, heb ik de lay-out van deze website weer eens veranderd. Op zich was ik wel tevrede met de vorige oranje vormgeving, maar het was niet plezierig om de verhalen op mijn website te lezen.
Dus vandaar dat het hoofdscherm nu breder is. De kleur is blauw, omdat dat al jaren mijn lievelingskleur is. Misschien blijft de website nu voor langere tijd blauw. Wie weet krijg ik het al snel weer op mijn heupen, en kan je binnenkort een roze website bekijken. Wie weet!

Groetjes,
Marisa


__________________________________________________________________________
dinsdag 17-02-2009
COLUMN!

Sinds vandaag hou ik een wekelijkse column bij op mijn website. Wanneer deze iedere week op de website geplaatst zal worden, hangt af van mijn planning en inspiratie. Toch heb ik goede hoop om vanaf nu iedere week een stukje te schrijven.

De column(s) kan je vinden onder het Menu-onderdeel Schrijfsels.


Veel leesplezier!

Xx Marisa


__________________________________________________________________________
maandag 09-02-2009
EERSTE SCHOOLDAG

Hoe vervelend ik het ook vind dat de meeste van jullie alweer een maand naar school toe zijn, toch vond ik het fijn om pas vandaag mijn eerste schooldag van 2009 pas te hoeven volgen. Het was wel een lange dag (voor zover dat kan voor een rechtenstudent). Vanmorgen moest ik om negen uur aanwezig zijn voor mijn eerste hoorcollege Notarieel Recht en ik was pas om vijf uur klaar met mijn eerste hoorcollege Belastingrecht. Het was niet zo saai als het je misschien lijkt.
Behalve twee hoorcolleges van ieder twee uur, had ik ook vier en een half uur pauze. Gelukkig heb ik eindelijk een fatsoenlijke studieruimte ontdekt, waar ik rustig heb kunnen lezen. Waarom de stoelen van hout moeten zijn zonder kussentjes is mij echter een raadsel. Het is namelijk niet erg bevordelijk om hard door te werken, want je voelt steeds de behoefte om een rondje te lopen.

Zoals ik heb laten weten, heb ik een hele lange kerst/winter-vakantie gehad. In die tijd heb ik geen vakantiebaantje gehad of Łberhaupt gewerkt, zoals veel van mijn collega-studenten hebben gedaan. Ik had mezelf de opdracht gegeven om een boek te schrijven. Vol met (goede) ideeŽn ben ik aan de slag gegaan. Op een gegeven moment begonnen de ideeŽn op te raken en heb ik jullie om hulp gevraagd. Helaas is er niet enthousiast gereageerd op het geopende forum met als vraag "Wat kan er mis gaan op vakantie met je vrienden?". Toch ben ik gister verder gaan schrijven aan de ideeŽn die ik nog had. Eigenlijk was ik van plan geweest om sommige dingen nog even uit te stellen, maar bij gebrek aan tussentijdse gebeurtenissen heb ik dat maar niet gedaan. Nu is school weer begonnen en ben ik weer volop aan het schrijven. Wel een beetje onhandig, als je je bedenkt dat ik niet eens de helft van de dagen van mijn vakantie aan mijn verhaal heb gewerkt. Hopelijk gaat mijn schoolwerk er niet onder leiden en wordt het een fantastisch boek! ;)
Voor iedereen die nog goede ideeŽn heeft, het forum is nog steeds open. Klik hier om je goede en slechte ideeŽn achter te laten. Wie weet kan ik ze gebruiken.

En terwijl ik lekker aan het schrijven was, bedacht ik me allerlei dingen die handig zijn om te weten als je schrijft. Daarom is nu onder Schrijfsels een stuk te vinden met schrijftips. Voor iedereen die wil schrijven. Maak er gebruik van! Ik vind het namelijk niet alleen leuk om te schrijven, maar ook om verhalen van anderen te lezen.
Veel schrijfplezier!


Tot zo ver de update.
Xx Marisa

__________________________________________________________________________
vrijdag 23-01-2009
VERJAARDAG

Gefeliciteerd met mij!

Vandaag ben ik eindelijk mijn tienerjaren voorbij. Dit vier ik met een zelfgebakken SuperChocoladetaart, zoals op de afbeelding hiernaast. (Je bent een vrouw of je bent het niet ;) )

Het recept voor mijn overheerlijke taart:

IngrediŽnten
- 200 gram pure chocola
- 100 gram melkchocola
- 150 gram boter
- 100 gram suiker
- 8 losgeklopte eieren

Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Smelt de chocola en de boter in de magnetron (of au bain marie als je tijd en energie te veel hebt) en roer dit tot een glad mengsel.
- Klop de eieren los in een andere kom.
- Roer de eieren en de suiker door het chocolademengsel.
- Vet een springvorm in en bestuif deze met bloem. De vorm moet een doorsnede hebben van +/- 22 cm.
- Bak de taart ongeveer 25 minuten.
- Zet dan de oven uit en laat de taart er nog 10 min instaan.
- Haal hierna de taart uit de oven om daarbuiten verder af te koelen. Let op! De taart hoort in te zakken.

Eetsmakelijk!
En een fijne dag.

Xx Marisa


________________________________________________________________________________
donderdag 15-01-2009
MAIL

Vlak voor kerst heb ik naar Kluitman een manuscript gestuurd. Het was een kinderboek over Sinterklaas met als titel Later word ik Zwarte Piet.
Vandaag kreeg ik antwoord. Uitzonderlijk snel, want normaal moet je toch wel twee ŗ drie maanden wachten. Een onvangstbevestiging nog wel, iets waar ze normaal echt niet aan doen.
Gevleid presenteer ik jullie graag de mail:


Van: Lily Koomen
Aan: Marisa Rosito
Verzonden: donderdag 15 januari 2009 17:18:57
Onderwerp: Ontvangstbevestiging 'Later word ik Zwarte Piet'


Beste Marisa,


Dankjewel voor de toezending van je nieuwe manuscript ĎLater word ik Zwarte Pietí. Alhoewel wij in principe geen sinterklaas- en kerstverhalen uitgeven in ons fonds zullen wij je verhaal toch graag voor je lezen, uiteraard helemaal vrijblijvend. Je hebt al laten zien dat je talent hebt om te schrijven, dus we zijn benieuwd.

Het kan wat langer duren voor je een reactie krijgt, want wij hebben erg veel manuscripten liggen die nog gelezen moeten worden. Je krijgt in elk geval bericht.


Met vriendelijke groeten,

Lily Koomen________________________________________________________________________________
woensdag 14-01-2009
UPDATE

Graag wil ik beginnen met een tip. Zorg dat je nooit iets wil weten van Vodafone. Ze hebben minstens vijf verschillende nummers voor verschillende afdelingen en volgens mij ook maximaal vijf mensen om al je vragen aan te stellen. Niemand weet wat daar! Dus bij deze heb ik iedereen gewaarschuwd.

Verder breng ik iedereen trots op de hoogte van mijn laatste cijfer: 6,4 voor Kernvak Strafrecht en Strafprocesrecht. Dit betekende namelijk dat ik voor het eerst sinds ik studeer geen reparatietoets (herkansing) hoef te maken en toch al mijn punten heb gehaald. :D Nogmaals, zeer trots en blij dus.

En dan is er nog wat schrijfnieuws. Omdat ik ruim zeven weken vakantie heb (jazeker) en geen vakantiebaantje, heb ik me voorgenomen om deze "kerstvakantie" (ik noem het wintervakantie) een nieuw boek te schrijven. Waar het over gaat wil ik nog niet te veel over zeggen. Wel zou ik het op prijs stellen als jullie me helpen met goede ideeŽn. Daarom zal ik een tipje van de sluier oplichten.
Mijn nieuwe verhaal gaat over een groep schoolvrienden die na hun eindexamen op vakantie zijn. Mijn vraag aan jullie is: Wat kan er mis gaan op vakantie met je vrienden? Laat me hier al je goede (en ook slechte) ideeŽn weten. Het kan gaan om grote problemen of juist kleine ongelukjes. Hopelijk kan ik jouw idee gebruiken in mijn nieuwe boek!

Tot zo ver mijn vakantie. Ik hoop dat jullie net zo van je vakantie genoten hebben als ik nu doe.

Xx,
Marisa

P.S. Laat je me je ideeŽn hier alsjeblieft weten? Bedankt!

________________________________________________________________________________
donderdag 08-01-2009
REAGEREN

Helemaal enthousiast van het door mij aangemaakte gastenboek (Laat een berichtje achter!) heb ik ook de mogelijkheid gecreŽerd om makkelijk en snel even te laten weten wat je van de op deze website te vinden verhalen vindt.
Kijk bij Schrijfsels voor door mij geschreven verhalen. Veel leesplezier en laat je me weten wat je ervan vond?

Xx

________________________________________________________________________________
woensdag 07-01-2009
GASTENBOEK

Sinds vandaag kan iedereen die daar zin in heeft een berichtje achterlaten in mijn spik-splinter-nieuwe gastenboek.
Het is te vinden onder het menu-onderdeel Links en Contact.
Hopelijk hoor ik wat van jullie!

Liefs,
Marisa

________________________________________________________________________________
donderdag 01-01-2009
GELUKKIG NIEUWJAAR!

Graag wil ik iedereen een gelukkig 2009 wensen. Behalve een jaar vol geluk, gezondheid en liefde, wens ik jullie allemaal veel leesplezier in het nieuwe jaar.

Xx,
Marisa

________________________________________________________________________________
woensdag 24-12-2008
UITSLAG WEDSTRIJD

Ik was hier een heel boos verhaal aan het schrijven met als titel "Val de Telegraaf lastig!". Gelukkig hoefde ik dat niet af te maken, want de mensen die er over gaan hebben de uitslag gerectificeerd.
Het zat namelijk zo: Het verhaal dat gewonnen had, was helemaal niet bedacht door de inzender. Het is namelijk een zeer oud verhaal dat aan religieuze kindertjes van over de hele wereld wordt verteld. Zoals je misschien wel begrijpt, had het dan ook geen ene moer met het verplichte thema "Kerst 2015" te maken. Ik vind dat het sowieso niet had mogen winnen. Niet alleen omdat ik het een stom verhaal vind, maar ook omdat het 779 woorden telde. De regel was dat het verhaal maximaal 500 woorden mocht hebben. Als schrijver lastig, als beoordelend redactielid geweldig, want je zal maar tientallen boeken moeten lezen binnen een paar dagen. Maar 779 betekent een overschrijding van de woordenlimiet met 56 %. Kijk, binnen de 10% begrijp ik nog, maar 56? Dat verhaal had al geschrapt moeten worden voor het gelezen was! Het voldeed namelijk niet aan de regels.
Wil je weten over welk verhaal ik het had, google dan even op "De drie bomen" of klik hier.

De nieuwe winnaar kan ik alleen maar bewonderen. Het is een geweldig verhaal, voldoet aan de woordenlimiet (496 woorden) en aan het thema. Het is verrassend, ontroerend, en "kersterig". Een uitstekende winnaar dus. Waarom dit verhaal niet meteen verkozen werd boven het afschuwelijke religieuze en moralistische "De drie bomen" is mij een groot raadsel.
Om dit verhaal te lezen, klik je hier.

Het verhaal dat door de diskwalificatie is gestegen van de derde naar de tweede plaats, is ook goed. Het heeft alleen niet met het thema te maken. Ik vind dat niet eerlijk. Ik schijn een groot gevoel voor recht te hebben. Een groot streven naar rechtvaardigheid. Ik denk dat dat wel mee valt. Persoonlijk ben ik van mening dat het andere mensen daaraan ontbreekt. Waarom verzin je een thema, als je dat niet hoeft te gebruiken om te winnen? Ik snap dat gewoon niet.

Tenslotte is er dan ook een verhaal dat van niets naar iets ging. Dit is het verhaal over een hond met de naam Santa die wordt achter gelaten op (ik denk) kerstavond en gevonden wordt door het meisje Merry. Een echte vriendschap ontstaat Kerst 2015...
Ik wil niet flauw zijn (of eigenlijk wel) maar je schrijft geen hondjesverhaal voor volwassenen. En als het niet voor volwassenen bedoeld was, waarom is het taalgebruik dan niet aangepast aan het niveau van kinderen?

Al met al moge het duidelijk zijn dat ik het niet eens ben met de uitslag van de wedstrijd. Er staat dat "tientallen" verhalen binnen zijn gekomen. Volgens mij betekent dat, dat het er minder zijn dan negentig, want als het er meer zijn zou er wel gestaan hebben: "Bijna honderd" of "Meer dan honderd". Er bestond een regel van maximaal 500 woorden, dus eerst even de woordenteller er overheen. Meer dan 550 woorden? Sorry, gediskwalificeerd. De overige verhalen heb je met een paar mensen zo gelezen... Was het zo weinig soeps dat deze verhalen die, op de winnaar na, niet eens fatsoenlijk aan het thema voldeden, moesten winnen?
Jammer maar helaas. Schrijfwedstrijden zijn nooit eerlijk...

Xx,
een weer een stukje meer realistische Marisa

_________________________________________________________________________________
zaterdag 20-12-2008
SCHRIJFWEDSTRIJD

De Telegraaf organiseert een kerst-schrijfwedstrijd. Zodra ik dat las, wilde ik meteen aan de slag om een verhaal te schrijven. Helaas had ik toetsweek en moest ik al mijn goede ideeŽn laten wachten.

Maar donderdag had ik mijn laatste toets (hopelijk ging het goed) en kon ik aan de slag. Na mijn oorspronkelijke begin te schrappen en met een nieuw verhaal te beginnen, raakte ik goed op dreef. De regel van maximaal 500 woorden, was dan ook een lastige. Toch is het me gelukt. Het definitieve verhaal kent 499 woorden en is opgestuurd.

De prijzen zijn niet mis:

ē publicatie (wat mij betreft de belangrijkste)
ē 3-daags verblijf voor 4 personen in Disneyland Resort Parijs (wie zou ik mee kunnen nemen?)
ē een spetterend optreden tijdens de Closing Party van de Nightwriters onder leiding van auteur Kluun als afsluiting van de Boekenweek 2009. Hierin krijg je de kans om vijf minuten lang uit eigen werk voor te lezen. (Scary, maar wel een unieke ervaring.)

Om Ieder jaar weer kerst te lezen, klik je hier.

_________________________________________________________________________________
zaterdag 15-11-2008
SINTERKLAAS

Sinterklaas is weer in het land! Dat betekent dat iedereen vanavond zijn schoen weer mag zetten. Maar behalve cadeautjes, liedjes en strooigoed, betekent dat ook dat het weer tijd is om Sinterklaas-tv-programma's te kijken en verhalen over Sinterklaas en zijn Pieten te lezen. Daarom plaats ik hier mijn Pim-Sinterklaas-verhalen van toen ik klein was. Veel plezier met het lezen ervan!

Daarnaast heb ik het plan opgevat om een Sinterklaas-kinderboek te gaan schrijven. Iedere kinderboekenschrijver moet een keer zo'n boek geschreven hebben. Ik heb al allerlei ideeŽn, maar die hou ik nog even voor mezelf. Hopelijk kan je volgend jaar met Sinterklaas mijn Sinterklaas-boek lezen.

Xx,
Marisa

P.S. Wel mooi zingen als je je schoen zet!

_________________________________________________________________________________
woensdag 05-11-2008
VERHALENWEDSTRIJD

Uitgeverij Kluitman heeft op hun website iedere maand een nieuwe prijsvraag. In de maand oktober was de prijsvraag geen vraag maar een opdracht: "Maak ťťn van de drie verhaal-beginnetjes af".
Eigenlijk ben ik daar natuurlijk te oud voor, maar niet geschoten is altijd mis. Daarom besloot ik in de laatste paar dagen van oktober nog een verhaal te schrijven. Ik vulde mijn leeftijd niet in, om mijn winkans te vergroten. De prijs was namelijk:

ē Je mocht een kijkje nemen op de redactie
ē Je mocht een kijkje nemen in het magazijn
ē Je mocht kennis maken met de directeur van Kluitman
ē Je mocht als gastredacteur een bericht maken voor de Kluitman-website
ē En je ging weer naar huis met een grote stapel boeken ťn allerlei Kluitman-cadeautjes.

Dat is natuurlijk altijd welkom. Helaas heb ik niet gewonnen, maar ik kreeg wel een mailtje van de jury:


Van: Annemarie Dragt
Aan: Marisa Rosito
Verzonden: woensdag 5 november 2008 15:55:40
Onderwerp: Verhalenwedstrijd

Beste Marisa,

Bedankt voor je deelname aan onze verhalenwedstrijd! Je hebt helaas niet gewonnen. Dat kwam ook door je leeftijd: jij bent al 18 (volgens je site), terwijl de meeste kinderen tussen de 8 en 13 jaar oud zijn. Ik vind je verhaal wel heel goed. Het is spannend, het is logisch en als lezer lees je het op het puntje van je stoel. Heel veel complimenten dus! Ik zag dat je wel vaker verhalen schrijft en die ook naar ons toe stuurt. Ik kan alleen maar zeggen: ga ermee door, je hebt talent!

Groetjes,
Annemarie Dragt


Klik hier om mijn inzending te lezen.

_________________________________________________________________________________
woensdag 01-10-2008
KINDERBOEKENWEEK

Vanaf vandaag is het weer Kinderboekenweek. Op Sinterklaas na (en misschien ook de zomer als hij warm is), de mooiste tijd van het jaar.

Dit jaar is Vlammen door Hans Hagen het Kinderboekenweekgeschenk (goed woord voor galgje). Ren dus daarom allemaal naar de winkel om een nieuw boek te kopen voor Ä10 of meer en je krijgt dit (over een paar jaar) collecters-item. Dat betekent dat je al twee boeken hebt vanaf Ä5 per stuk!

Heel veel andere kinderboekenschrijvers zijn in de komende tien dagen overal in het land te vinden om in boekwinkels en bibliotheken stukjes uit eigen werk voor te lezen en hun eigen boeken te signeren.

Ik ben helaas niet zo beroemd en zal gewoon thuis en op school te vinden zijn. Wil je toch graag werk van mijn hand lezen, kijk dan even op www.rosito.nl/alseenvogel om te zien hoe je mijn novelle thuisgestuurd krijgt.

Veel leesplezier! En niet alleen tijdens de kinderboekenweek ;)


Liefs,
Marisa

_________________________________________________________________________________
vrijdag 19-09-2008
WELKOM

Ik ben hard aan het werk om deze website voor mij te maken en het begint aardig te lukken. Hopelijk is hij binnenkort naar wens af.

Groetjes,
Marisa