BIOGRAFIE

Marisa Rosito (23 januari 1989, Utrecht) groeide op in Amersfoort en Culemborg bij haar ouders en broertjes Peter en Jasper.

Sinds ze kan schrijven, schrijft ze verhalen en verhaaltjes. Het eerste verhaaltje dat ze schreef heette "Pim loopt weg" en ging over een kabouter die, zoals de titel al zegt, weg loopt van huis. Hij gaat picknicken met zijn vrienden totdat zijn moeder hem komt halen. Na "Pim loopt weg" volgden nog meer "Pim-verhalen" en andere verhaaltjes.

Al jaren schrijft ze nu. Soms lijkt het niet zo, maar altijd is ze er wel mee bezig. Soms met goede ideeen bedenken, kijken hoe ze die samen kan voegen of nog leuker kan maken. In de trein kijkt ze om zich heen of er nog gekke mensen zijn die ze voor een verhaal kan gebruiken of gesprekken die leuk zijn om een keer op te schrijven. Dat allemaal kost veel meer tijd dan het schrijven zelf. Op een goede dag schrijft ze in een uurtje een hoofdstuk of een kort verhaal. Andere dagen kan ze er weer uren mee bezig zijn en dan is het nog niet naar haar zin.

Als profielwerkstuk heeft Marisa een novelle geschreven. Die heeft ze in eigen beheer uitgegeven, omdat ze niet wilde wachten op een uitgeverij. Iedereen gaf leuke reacties. Dat belooft wat voor als er een boek van haar in de boekwinkel ligt!


Terug!