week 8 - dinsdag
STROOMSTORING

Alle begin is moeilijk. Zo had ik al een tijdje geleden bedacht om een wekelijkse column voor mijn website te gaan schrijven. Alleen ik zou mezelf niet zijn, als ik dat niet eindeloos uitstelde.
Maar gisteren was het dan eindelijk zo ver. Ik liep om half negen 's ochtends over Utrecht CS en zag allemaal mensen die ik als geweldige personages zou kunnen gebruiken voor een van mijn verhalen.
Daardoor kwam ik op het idee om iedere week een persoon uit te zoeken, in de bus of de trein zou het handigst zijn, en dan daar een heel verhaal over te verzinnen over wie het zou kunnen zijn, wat hij/zij deed, waar hij/zij vandaan kwam, waar hij/zij heen ging... Je snapt nu denk ik wel wat ik bedoel.
Maar eerst had ik hoorcollege, daarna moest ik van mezelf huiswerk maken, vervolgens heb ik aan mijn boek gewerkt en ten slotte weer een hoorcollege. Tijd gevonden om een korte column te schrijven had ik nog niet. Al moet ik toegeven dat ik best tijd had kunnen maken, maar het blijkbaar nog steeds uitstelde.
Thuis, na het eten, viel de stroom uit. Wij weten niet meer wat donker is. Niet alleen ons huis, maar de hele straat was donker. We konden geen hand voor ogen zien en zo goed en zo kwaad als het ging vonden we met behulp van mobiele telefoons en laptops zaklampen en kaarsen om het huis weer te verlichten.
Genoeg te doen, ook bij kaarslicht, zou je denken. In tegendeel! Ik kon wel laptoppen, maar niet internetten. Geen tv, geen telefoon, want die moest opgeladen. Ik heb mijn broertjes huiswerk overhoord, terwijl er bij kaarslicht gelezen werd.
Toen ik theewater had opgezet in een pan op het gasfornuis, besloot ik dat het een goed moment was om aan mijn column te beginnen. Het idee om mijn eerste column bij kaarslicht te schrijven, vond ik een heel romantisch idee.
Natuurlijk toen ik twee zinnen geschreven had, sprongen alle lichten weer aan. Nog net op tijd voor mijn series op televisie. Meteen rende ik naar boven om met de tv aan op bed neer te ploffen. Met de laptop probeerde ik contact met internet te maken en meteen ging mijn telefoon in de oplader. Column weer vergeten.
Wie weet is dit de enige column die ik zal schrijven, of misschien moet vaker het licht uitvallen. Ik heb in ieder geval de goede hoop om vanaf nu iedere week een nieuwe column op mijn website te plaatsen. Waarschijnlijk iedere week op een andere dag, net hoe het me uit komt. En wie weet nog een keer geschreven bij kaarslicht.Terug!