BESTEL ALS EEN VOGEL!

Auteur: Marisa Rosito
Omslag: Paperback
Pagina's: 63
Uitgever: In eigen beheer bij Free Musketeers
Uitgave: Eerste druk, mei 2007
Meer informatie: www.rosito.nl/alseenvogel

Beschrijving:
Als haar vader besluit dat zijn dochter oud genoeg is om naar school te gaan verandert er veel voor de nazistische Alex. Ze zit nu in de derde klas en is voor het eerst op een echte school. Vroeger gaf haar moeder haar les aan de keukentafel, nu loopt ze van lokaal naar lokaal en krijgt les van verschillende leraren. Met vallen en opstaan probeert ze haar eigen weg te vinden in deze nieuwe wereld.

Achtergrondinformatie:
Als een vogel heb ik geschreven als profielwerkstuk in de zesde klas van het atheneum. Mijn lerares Nederlands beoordeelde het met een 'goed'.

Fragment:
Alex keek naar haar tas. Ze had een rode rugzak gekregen om haar schoolboeken iedere dag in mee naar school te nemen. Hij was alleen zo saai. Met zwarte stift tekende ze er een groot kruis op en aan alle vier de uiteinden trok ze nog een kort lijntje. Dat maakte haar gloednieuwe, bloedrode schooltas helemaal af.
Met haar hand aaide ze Rocco over zijn kop terwijl ze het resultaat bekeek. Hij blafte. Zo kon ze haar tas morgen goed meenemen naar haar eerste schooldag op de middelbare.

Bestellen:
Als een vogel kan je bestellen door een mailtje te sturen naar marosito@live.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.


Terug!